در سال ۲۰۱۹ جراحی های زیبایی بیشتر از ۱۸ میلیون بار برای بار اول در افراد و همچنین پنج میلیون بار برای جراحی های تکمیلی زیبایی برای افرادی که نیاز به بیش از یک بار عمل دارند، انجام شده است.
محبوب ترین شرایط های زیبایی به ترتیب عبارتند از ایمپلنت سینه و یا افزایش حجم سینه ،عمل بینی و در رتبه سوم لیپوماتیک و یا لیپوساکشن.
مانند همه ی جراحی های دیگر ، عوارض جراحی زیبایی نیز میتوانند جدی و تاثیر گذار باشند.
فهرست مطالب
ریسک ها و عوارض جراحی زیبایی (پلاستیک) چه می تواند باشد؟
خطرات و عوارض جراحی زیبایی می تواند در هر مورد از انواع جراحی های زیبایی و در هر بیمار با بقیه مورد ها و کیس ها تفاوت داشته باشد. مثلاً عوارضی که شما می توانید در عمل بینی داشته باشید در هر فرد میتواند به شدت متفاوت باشد.
ولی بعضی از خطرات و عوارض جراحی های زیبایی به صورت کلی عبارتند از
- عکس العمل های ناگهانی و غیر قابل انتظار به بی هوشی
- عفونت
- جای زخم
- خونریزی داخلی بیش از حد
- جمع شدن خون در زیر پوست
- آسیب رسیدن به عصب های پوست
- عدم تعادل در مایعات بدن
- باز شدن زخم های بخیه شده
در بیشتر عمل های جراحی زیبایی شانس اینکه شما چند عوارض جراحی زیبایی را داشته باشید معمولاً زیاد است و بستگی به نوع عمل جراحی پلاستیک که شما انجام داده اید، دارد.
در عمل های غیر تهاجمی چه نوع عوارض و خطر هایی می تواند وجود داشته باشد؟
عمل های زیبایی که غیر تهاجمی هستند مانند بوتاکس کردن صورت و یا تزریق چربی به صورت در حال محبوب شدن هستند . این نوع عمل های زیبایی در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ ۱۵۴ درصد رشد داشته اند.
به این دلیل که شما در این نوع عمل ها تحت جراحی قرار نمیگیرید،این دسته عملها ریسک و خطر های کمتری دارند. اما در بیشتر موارد میتواند شامل خطر هایی مانند
- عفونت
- Granulomas : جمع شدن سلول های ایمنی در زیر پوست
- قرمزی پوست که به دلیل جمع شدن خون در سطح پوست است
- درد در محل تزریق
- باقی ماندن جای زخم
چه کسانی شانس بیشتری برای داشتن عوارض جراحی زیبایی دارند؟
معمولاً افرادی شانس بیشتری برای داشتن عوارض جراحی زیبایی و یا پلاستیک دارند که
- از دخانیات مصرف می کنند
- سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است
- HIV ایدز دارند
- رژیم غذایی و چرخه زندگی آنها سالم نیست
- جریان خون آنها پایین است به خصوص در نقاطی که بر روی آنها عمل انجام شده است
- شاخص توده بدنی(BMI) آنها از ۳۰ بیشتر است.
- دیابت دارند
چگونه شانس داشتن عوارض جراحی زیبایی را پایین بیاوریم؟

در مورد جراح پلاستیک خود تحقیق کنید.
مهمترین اصل برای کاهش شانس داشتن خطر عوارض بعد از انجام عمل های زیبایی می تواند ربط مستقیمی با جراح پلاستیک و سابقه او و همچنین محلی که در آن عمل جراحی زیبایی انجام می شود داشته باشد.
- شما میتوانید برای پیدا کردن سابقه جراح پلاستیک خود و مدارک آنها از سایت نظام پزشکی استفاده کرده و نام جراح زیبایی خود را در آن جستجو کرده و نسبت به داشتن مدرک علمی معتبر مطمئن شوید. برای این کار شما باید به سایت نظام پزشکی مراجعه کرده و نام و نام خانوادگی متخصص زیبایی و همچنین شهری که در آن سکونت دارید را وارد در فیلدهای مربوطه وارد کنید.
- همچنین شما می توانید از جراح خود نمونه کارهای قبلی که انجام دادهاند را درخواست کرده و نسبت به تجربه کافی او در این نوع از جراحی زیبایی (برای مثال عمل بینی و یا عمل پیکرتراشی و ابدومینوپلاستی)نیز مطمئن شوید.
- مکانی که برای انجام جراحی های زیبایی در نظر گرفته می شود نیز بسیار مهم است بهتر است برای به حداقل رساندن عوارض عمل بینی و پیکرتراشی تمامی جراحی های تهاجمی مانند لیپوماتیک (لیپوساکشن)، عمل بینی ،ابدومینوپلاستی و همچنین ایمپلنت سینه در بیمارستان های معتبر انجام شود.
جراحی های کوچک تر مانند تزریق بوتاکس، پر کردن صورت با فیلر ها و تزریق چربی به اندام های بدن می توانند با در کلینیک های معتبر سطح شهر و با رعایت مقررات بهداشتی انجام شود.
به سوالات جراح زیبایی خود با صداقت پاسخ دهید.
در هنگام مشاوره برای انجام جراحی های زیبایی ،جراح پلاستیک شما از سابقه پزشکی شما سوال هایی خواهد پرسید. حتماً به این سوال ها با صداقت کامل پاسخ دهید و اگر اطلاعاتی راجع به جراحی های گذشته، مشکلات سلامتی خود و یا حتی داروها و مکمل هایی که هم اکنون استفاده می کنید حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.
منتقل کردن این اطلاعات می تواند تاثیر بسیاری در کاهش عوارض جراحی زیبایی برای شما داشته باشد.
دستورالعمل هایی که جراح قبل از انجام عمل به شما خواهد داد را حتماً انجام دهید.
قبل از عمل جراحی ، جراح شاید از شما بخواهد که از مصرف دخانیات خودداری کنید یا از مصرف بعضی از داروها جلوگیری کنید و یا حتی برنامه غذایی خود را برای قبل از انجام عمل جراحی تغییر دهید.
ذکر این نکته مهم است که شما حتماً باید این دستورالعمل ها را انجام دهید و اگر هم به دلایلی این امر محقق نشد این موارد را حتماً با دکتر خود در جریان بگذارید.